Debat og politik

Giv os nærpolitiet tilbage 22.oktober 2018

Af Ali Qais, Byrådsmedlem, Venstre

Da familien Lindgreen kom hjem fra ferie sidste søndag, blev de mødt af det, som mange frygter. De havde haft indbrud. Huset på Natalvej på Vestamager var fuldstændig raseret, og tyvene løb med alt fra børnenes slikposer til uerstattelige arvestykker og smykker samlet igennem mange år.

Et indbrud som dette er grænseoverskridende for de fleste. Fremmede mennesker bryder ind i vores tryghedsbase, roder i private ejendele og stjæler måske dyrebare og uerstattelige minder.

Ifølge det Kriminalpræventive Råd er nabohjælp- og overvågning et af de bedste råd til at forebygge indbrud. Det er derfor, at vi har Tårnby Naboværn. Når vi er ude og gå en tur, hjælper vi hinanden ved at være ekstra opmærksomme på mistænkelige biler, personer og aktiviteter i lokalområdet.

I fællesskab kan vi gøre livet surt for indbrudstyven, men det er nu engang politiets opgave at skabe tryghed og passe på os alle sammen. I april 2016 blev Amagers eneste politistation lukket, så patruljevognene i dag skal komme helt inde fra byen, når vi har brug for dem. Et nærpoliti øger trygheden gennem synlighed og løfter samarbejdet med unge mennesker i området. Derfor kæmper jeg for at få nærpolitiet tilbage til Tårnby.

Ali Qais

Byrådsmedlem (V)

Initiativtager Tårnby Naboværn

 

Kommentarer