Debat og politik

EP-Valg: Danmarks største valgfest i Mariager

Statsminister Mette Frederiksen skal på scenen med Europafolkemødets direktør og tidligere europapolitiker Jens Rohde og tale om fremtidens Europa Jens Rohde. Pressefoto

I går fredag 31. maj blev Danmarks største valgfest skudt i gang i Mariager. I dag 1. juni fortsætter festen, når partiledere og kandidater til Europa-parlamentsvalget samles i Rosernes by for at samtale om fremtidens Europa. 

Statsminister Mette Frederiksen, vicestatsminister Troels Lund Poulsen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og digitaliseringsminister Marie Bjerre samt en lang række partiledere er blandt deltagerne, når Europahus Mariagerfjord holder Europafolkemøde og inviterer til Danmarks største valgfest. 

På Europafolkemødet kan man samtidig møde mere end 30 kandidater til Europaparlamentsvalget. De skal blandt andet diskutere udenrigs- og sikkerhedspolitik, grøn omstilling samt finans- og sundhedspolitik i europæisk perspektiv.

Folkemødets direktør, Jens Rohde, glæder sig over stor politisk opbakning til folkemødet:

– Vi har alle en pligt til at få Europa og den demokratiske debat ind i virksomhedernes og danskernes hverdag. Det kan vi kun lykkes med, hvis vi tør at diskutere Europa med lidt mere træsko og lidt mindre elitær tilgang. Det er netop, hvad vi gør her, både den måde vi griber debatterne an på, og den indpakning, vi giver folkemødet, siger jens Rohde.

På folkemødet bliver der musik med Birthe Kjær, Shu-bi-dua 2.0, Sømændene, Jens Jakob tychsen, kendt som Hr Weyse fra Badehotellet, Swingklubben, Trio, DJ Kato og TOMANYLEFTHANDS.

– Vi har lavet et bredt og folkeligt musikalsk tilbud. Målet er, at alle på folkemødet skal opleve hygge, god musik og fine, nærværende samtaler om Europas fremtid. Det er lige legitimt, om man kommer på grund af musik eller politik, siger Jens Rohde.

Man kan læse nærmere om programmet på Europahus.dk

Kommentarer